Seværdigheder i Danmark man skal se

Der er selvfølgelig en del at se i Danmark, også ting der ikke står på denne liste. Men vi har valgt at inkluderer nogle af de steder, som man nærmest skal se for at man føler sig som en del af den danske kultur. Disse steder er vigtige for de fleste danskere, da der enten er en historie bag eller at det har en bestemt meget vigtig symbolværdi for dem. I danmark er det ikke så meget landskabet man kommer for at opleve, da det er et meget fladt land. Her er ingen bjerge og den slags.

Det mest spændende natur man kan komme i nærheden af her, er nok vestkysten i Jylland. Her er der store lange og brede strande og masser af hav. Det er et sted de fleste danskere vil nævne, når snakken går på natur i Danmark. Vi vil dog gøre opmærksom på, at danskerne kan overdrive lidt, når de fortæller om hvor fantastisk vesterhavet er. Det er et meget smukt sted, men for at undgå skuffelse vil vi råde jer til at have lidt lavere forventninger.

Hvis man for eksempel kommer fra Tyrkiet, hvor der er smukke strande med klipper og grotter, er Vesterhavet ikke at sammenligne. I denne artikel vil vi se på nogle af de steder der ikke har så meget med natur at gøre, men spændende og også flotte seværdigheder.

Den lille havfrue

Den lille havfrue er en skulptur i København der er placeret på Langelinie. Der er faktisk mange der bliver skuffede når de ser den i virkeligheden, hvis de kender til den i forvejen, for den er meget lille som navnet jo egentlig også indikerer. Men bortset fra det, er det en meget populær seværdighed.

Især i blandt asiatiske turister fra fx Japan og Kina er det en meget populær ting at besøge. Den lille havfrue er et mytisk væsen fra et eventyr, skrevet af HC Andersen. Han vil vi komme nærmere ind på i næste afsnit, men vi kan kort fortælle at han er en af Danmarks største kulturarve. En meget kendt forfatter, som danskerne er meget stolte af. Den lille havfrue har blandt andet inspireret Disney’s tegnefilm Ariel, og på den måde har det gjort det oprindelige eventyr populært på ny.

Den originale fortælling var mere barsk. Det har noget at gøre med at før i tiden var eventyr ikke skrevet til børn, men til voksne. Det var datidens underholdning at man sad rundt om bålet og fortalt historier og eventyr, inden der var ipads og netflix. Skulpturen har været igennem en del.

Det lyder måske mærkeligt, men den har både fået savet hovedet af og været på en rejse til Shanghai. Den har også været udsat for andre former for hærværk. Det er dog en del år siden, og nu lever den et mere fredeligt liv, tilbage på sin plads på Langelinie.

HC Andersens barndomshjem

Som kort nævnt i det tidligere afsnit, er Hans Christian Andersen en meget kendt forfatter. Det er muligvis en af de mest kendte danskere nogensinde udover popbandet Aqua, som også opnåede en stor succes i udlandet. HC. Andersen f. 1805 d. 1875, skrev både digte, teaterstykker og romaner, men han blev mest kendt for sine eventyr. Han blev født i Odense, hvilket er den største by på Fyn.

Her findes hans barndomshjem, som stadig er bevaret den dag i dag. Det er en form for et lille museum, som man kan besøge, for at få et indblik i hvor han voksede op. Her er nogle af hans mest kendte eventyr: Den grimme ælling, Den lille havfrue, Prinsessen på ærten og Kejserens nye klæder. Der er en god grund til at disse eventyr er så kendte som de er, det er nemlig nogle virkelig gode fortællinger, som alle har meget betydningsfulde budskaber.

For eksempel handler Den grimme ælling om en svane ælling der voksede op blandt ande ællinger. Svane ællingen var ikke så køn som de andre ællinger, den var grå og kedelig at se på, i forhold til de andre søde ællinger. Så den blev drillet og udstødt. Da den så voksede op, blev den til den smukkeste hvide svane (som forresten er danskernes nationalfugl, måske af denne grund).

Så moralen i denne historie, handler om at det er ok at være anderledes og at man skal passe på med at dømme nogen på deres udseende eller deres anderledeshed, da det kan vise sig de udvikler sig til at blive noget helt fantastisk og unikt. Man kan bruge den fortælling til at sammenligne med mange ting, der har relevans for nutidens mennesker.

For eksempel den lille pige med bøjle, fregner og rødt hår som bliver mobbet i skolen som lille, og når hun så vokser op, ender hun med at blive en smuk kvinde med en modelkarriere. Dette er blot et enkelt eksempel, hvor man kan se hvor relevant denne fortælling er i dag.

Tivoli

Tivoli er helt klart et besøg værd. Ikke blot for at føle sig som en del af den danske kultur, men også for fornøjelsens skyld. Det er en forlystelsespark i hjertet af København. Det særlige Tivoli er helt klart at det både er en fornøjelse for børn og voksne.

Det er nemlig et sted hvor der både er forlystelser som selv de helt små kan være med på, men også et sted hvor der er fine restauranter, koncerter, smuk udsmykning, teaterstykker og meget mere. På den måde er det den perfekte familieudflugt, for der er virkelig noget til enhver smag og alder. Særligt i December måned, hvor det ellers er koldt og kedeligt at lave udendørs aktiviteter, er der meget smukt i Tivoli.

De gør virkelig noget ud af udsmykningen og der er et meget fint julemarked også. Så hvis I for eksempel får familie på besøg i julen fra hjemlandet, kan det anbefales at tage en tur i Tivoli i denne tid. Så glemmer man faktisk lidt hvor koldt det egentlig er, fordi det er så smukt og hyggeligt. Der er selvfølgelig også en masse lækre julegodter at smage, for eksempel klejner, vafler, brændte mandler bare for at nævne et par.  

Det runde tårn

Det runde tårn er en helt særlig bygning midt i København. Det blev bygget af den danske Konge Christian den fjerde, som byggede mange kendte bygninger i hans tid som Konge. Det runde tårn er en høj og rund bygning, som navnet også indikerer.

Når man går op i tårnet, går man rundt og rundt da det indeni er bygget som et form for sneglehus. Der er ikke trapper, så man går på en flad flade. Når man når helt til toppen, kan man se den smukkeste udsigt udover København, hvor man kan se alle de flotte bygninger og spirer. Det er helt klart et besøg værd for udsigten alene.

Denne attraktion kan besøges året rundt, men om vinteren har man ikke lige så meget lyst til at stå og nyde udsigten. Det er simpelthen for koldt og ofte blæsende. Men om sommeren kan man bruge lang tid deroppe på at beundre udsigten over byen. Om sommeren er der dog også flere besøgende, så vi vil råde jer til at tage derop en hverdag om formiddagen, for at det ikke er alt for fyldt med turister.

Christiansborg

Christiansborg er en meget flot og stor bygning, men det mest specielle ved den er dens funktion. Det er nemlig her det danske folketing holder til. Det er altså en arbejdsplads for alle de store politikere i Danmark, og det er dermed et sted hvor der bliver taget meget vigtige beslutninger for Danmark hver eneste dag.

Her kan man komme og få en rundvisning, hvilket er meget særligt at der er mulighed for dette. Man kan endda få lov at komme ind og være tilskuer i selve folketingssalen, hvor politikerne debattere og vedtager lovforslag. Det er en meget speciel stemning at være derinde og en særlig ting i denne sal, er at dronningen faktisk har sin helt egen plads særligt til hende hvis hun kommer på besøg.

Amalienborg

Amalienborg er et særligt sted som vi ikke kan undlade. Det er nemlig et slot hvor den Danske Dronning Margrethe bor til daglig. Det er faktisk et slot der består af fire meget store bygninger med en stor  plads i midten.

I Danmark er alt meget åbent, hvilket også betyder at man rent faktisk som almindelig person er tilladt at gå ind på pladsen. Der er dog en meget høj sikkerhed. Der er nemlig specielle kongelige soldater der holder vagt på pladsen. Hvis man opfører sig truende er de beordret til at skyde med det samme, så man skal helt klart opfører sig ordentligt når man er der.

Der er mange der synes det er sjovt at drille soldaterne lidt, for eksempel ved at stille dem spørgsmål eller lave sjove grimasser til dem. De er nemlig også beordret til at de ikke må smile, så der går selvfølgelig sport i at få dem til det. Jeg har endnu ikke set det lykkes for nogen. Disse kongelige soldater kaldes i øvrigt Den Kongelige Livgarde.

Leave a Reply