Organisering i hjemmet – Find alt fra tøjstativer til køkkenudstyr.

Denne side handler også om velvære. En af de ting der giver mig velvære og gør at jeg har det godt, er at mit hjem er organiseret. Det handler om alt fra køkkenskufferne til tøjskabet og stativ til tøj. Ens dagligdag bliver bare bedre, når ens base er på plads, og der er styr på tingene. Du tænker sikkert, ja det kan du sagtens sige.. Når man har tre børn, et arbejde, en mand og et hus, så kan er det altså svært at finde tid til at holde orden i hjemmet. Det kan jeg sagtens sætte mig ind i. Jeg kender til den travle hverdag, og minuttet efter man har ryddet op et sted, roder det igen. Men jeg har nogle tips og tricks, der måske kan hjælpe.

Jeg sætter altid 1-3 dage af i mine ferier, til at organisere hjemmet. Det er en god idé, da du her har lidt ekstra tid. Når din næste ferie kommer, så kan du gøre følgende, eller lade dig inspirerere.

Få styr på klædeskabet

En af de ting der oftest kan stresse mig, som mange andre kvinder også kender til, er at man ikke ved hvad man skal tage på. En af de bedste ting jeg har gjort for mig selv, er at købe et tøjstativ, som står i det rum hvor jeg klæder mig på. Om søndagen når børnene er lagt i seng, finder jeg mindst tre outfits til den kommende uge. Både nogen hvis vejret er varmere eller til hvis det skulle blive koldt. Dem hænger jeg så op på tøjstativet, så de lige er klar til at tage på. På den måde ender jeg ikke med en tilfældigt outfit, fordi jeg ikke havde tid til at tænke over det.

Det er hvad du kan gøre på ugentligt basis, men når det så kommer til virkelig at organisere der i ferien hvor du har tid, så skal du virkelig rydde ud i dit tøj. Gennemgå alt, prøv det på og overvej om der er noget tøj du ikke længere bruger, som andre måske kan få glæde af. Det giver dig ingen glæde, at have en masse tøj liggende, som du alligevel ikke bruger. Det er bedre med færre tøj som du går med, end en masse tøj, som du ikke går med. Det stresser faktisk en mere. Så det er en varm anbefaling herfra.

Få styr på køkkenet

Køkkenet er et af de rum som jeg oftest gør rent i, men som alligevel altid roder (især i skabe og skuffer). Det jeg gjorde, da jeg virkelig gerne ville have styr på tingene i køkkenet var følgende.

  • Anskaffelse af beholdere til krydderier
  • Anskaffelse af beholdere til mel, ris, pasta mm.
  • Afskaffelse af gammel køkkengrej jeg ikke bruger
  • Tag alt ud af skuffer og skabe og sæt det ind på ny.
  • Køb skraldespand der er praktisk

Det virker måske utroligt simpelt, men det har gjort det så meget nemmere for mig at navigerer i mit køkken. Bare det at få taget alt ud, og sat det ind på ny, gør virkelig en stor forskel i hvor ordentligt det er.

Hvis du selv har nogle andre tips og tricks til organisering, skriv endelig ind. Man kan aldrig få for mange gode råd, når det kommer til orden i hjemmet.

Leave a Reply