Hvordan klare man sig økonomisk i Danmark

I Danmark er der generelt ikke særlig stor forskel på rig og fattig, i hvert fald når man sammenligner med en række andre lande. Det bunder i at Danmark er et land, hvor der er en fælles social ansvarlighed, på den måde at forstå at man betaler en ret høj skat, faktisk omkring 40% af sin indkomst går til skat. På den måde er alle sikret lægehjælp, skolegang mm.

Det vil altså sige at der er meget hjælp at hente, hvis man ikke er godt stillet eller hvis man for eksempel bliver syg. Umiddelbart er Danmark ikke det sværeste land at klare sig i, det ved vi da der ikke er mange hjemløse og arbejdsløse.

Hvordan låner man penge?

Nu kommer det selvfølgelig helt an på hvilken form for lån der er tale om. Det eneste lån som vi vil anbefale, og som mange danskere benytter sig af, er et boliglån.

Det er helt normalt at optage et realkreditlån til at købe en bolig. Det er dog vigtigt at spare op til udbetalingen først, så ser banken også at man er seriøs.

Men hvad så med at tage et lån til en bil? Det kan man selvfølgelig også, men det er ikke en investering at købe en bil, så det skal kun være hvis man virkelig har brug for en bil og man ikke har mulighed for at spare op.

Alle andre former for lån, det vil sige dem vi kalder for forbrugslån. Altså lån man optager for at købe forskellige materialistiske ting, eller blot fordi man mangler penge, vil vi helt klart fraråde. For eksempel, der nogen der lån 5000 kroner online for at købe den nyeste telefon.

Den slags lån kaldes ofte for minilån, og der er for det meste meget høje renter.

Med den slags lån vil du oftest ende med at betale mere for lånet end det beløb lånet var på. Så på den måde er det altså meget bedre at spare op, i stedet for at låne.

Hvis du virkelig har brug for et lån, vil vi i det mindste anbefale dig at tænke dig godt om, og besøge en tjeneste som sparexperten.dk. Så kan du i det mindste få et overblik over de forskellige lån. Husk nu bare at gøre det med omhu og omtanke.

At sikre sig mod arbejdsløshed

Når man er i arbejde kan man også sikre sig selv i form af at betale til en A-kasse. Det er noget man betaler til månedligt, omkring 500 kr alt efter hvilken a-kasse det er. Når man så har betalt i et vis stykke tid, nogle steder er det et år andre seks måneder, så er du sikret hvis du bliver arbejdsløs.

Måden du er sikret på, er ved at når du så mister dit job, så får en du en sum penge hver måned fra a-kassen, indtil du får et job igen. Her er der selvfølgelig en masse regler der skal overholdes, sådan er det nu engang.

Det er for eksempel ting som at du skal være aktivt jobsøgende, og at hvis du får et deltidsjob skal det modregnes det du får fra A-kassen.

Hvad hvis man ikke betaler til en A-kasse?

Hvis ikke man betaler til en a-kasse, for eksempel hvis man synes det er for dyrt, så kan man ende på det der kaldes for kontanthjælp. Det er en sum penge på omkring 6.000-9.000 kr som man får udbetalt af staten, når man ikke har noget arbejde. Her er der endnu strammere regler.

Hvis du for eksempel har en opsparing, skal den bruges før du kan få udbetalt kontanthjælp. Her skal man også være aktivt jobsøgende. Det er slet ikke sjovt at være på kontanthjælp, så det er kun noget man skal benytte sig af i nødstilfælde.

Det er både en meget pinlig ting at fortælle andre om, pengene er små og så bliver man tjekket meget af kommunen i forbindelse med forløbet.

Leave a Reply