Arabiske markeder i Danmark – Her finder du steder at købe arabisk ting

Når man kommer fra en kultur der er så anderledes end Danmark, hvor vi spiser noget helt andet mad, der er lavet af andre råvarer og med andre krydderier, kan det være svært at fortsætte den madkultur vi er vant til. Heldigvis findes der en del steder i Danmark, hvor disse specifikke ting vi bruger kan købes. Her er nogle eksempler på nogle af de store steder, hvor der er mange butikker samlet på et sted.

Bazar Fyn

I Odense finder du en af Danmarks største bazare. Her er der 40 butikker, som er en god blanding af supermarkeder, restauranter, en halal slagter, en bager og butikker med tøj, smykker og lædervarer. Der er en dejlig hyggelig og samtidig livlig stemning i denne bazar og jeg vil klart anbefale alle at besøge stedet. Man kan få mange blandt andet fødevarer og krydderier som man ikke kan købe i det almindelige danske supermarkeder. Der er også mulighed for at købe langt større portioner ad gangen. Fx af ris, mel, krydderier og frosne samosaer.

Bazar vest

I Jylland lidt udenfor Århus, finder du den store Bazar kaldet Bazar Vest. Her er der over 100 butikker. Der er orientalske købmænd, eksotiske spisesteder, tyrkiske og arabiske bagerier, et kæmpe frugt og grønt marked, slagter og meget mere. Der repræsenteres over 20 forskellige lande og kulturer, så der er en god chance for at du kan finde noget fra dit hjemland her. Der er endda over 200 forskellige slags frugt og grønt at vælge imellem. Så udvalget er klart bedre end i de danske supermarkeder.  

Onlinebazar.dk

Hvis ikke man bor nær en af de større byer i Danmark, så er der nu også mulighed for at handle ens varer online. På onlinebazar.dk er der et stort udvalg af drikkevarer som for eksempel te og kaffe, kolonialvarer, slik, krydderier, ja endda frostvarer og færdiglavet mad. Det er ikke et udelukkende orientalsk online marked, men man kan få mange af de ting man ikke kan få i det lokale supermarked og derfor valgte jeg at inkluderer denne bazar også.

Butikker i København

I København er det meget nemt at finde butikker med orientalske varer. Der er masser af både arabiske supermarkeder, og kiosker der efterhånden har et stort udvalg af varer. Så hvis du bor i København eller omegn, bliver det ikke et stort problem for dig at finde et sted at handle. Hvis du er i tvivl om hvor du skal gå hen, kan du altid spørge i den lokale moske, hvor dem i omegnen handler. Så er du sikker på at blive anbefalet nogle gode steder, til nogle gode priser.

Hvis der er nogle bazarer du kender til, som vi ikke har inkluderet i vores artikel, så skriv endelig til os. Vi vil selvfølgelig gerne tilføje gode anbefalinger. Det kan også være hvis du har en lokal købmand som du mener er en anbefaling værdig. Vi håber du fik noget ud af artiklen, og du er velkommen til at læse videre på siden, hvor vi har andre spændende artikler.  

Leave a Reply